Townofmanchester waddellelementartschool exterior 1 1400 147x129x1785x659 q85
Townofmanchester waddellelementartschool exterior 2 1400 0x114x1500x886 q85
Townofmanchester waddellelementartschool exterior 3 1400 0x456x1389x886 q85
Townofmanchester waddellelementartschool interior 2 1400 0x0x2000x1255 q85
Townofmanchester waddellelementartschool interior 1 1400 0x128x1858x872 q85
Townofmanchester waddellelementartschool interior slide sidebyside 1400 0x0x1932x1000 q85

As part of the district wide redistricting plan, TSKP STUDIO performed a conceptual planning study to determine the feasibility of expanding and renovating the Waddell School to accommodate 530 students in grades K-4. The project required a 66,000 sq. ft. renovation and 17,000 sq. ft. expansion to create additional classrooms, a small group study area, new cafeteria and specialized spaces for special education, art, and music.

The design created a new prominent main entrance along Broad Street and a new internal courtyard utilized for outdoor dining and classroom space. There is a slide that connects the upper floor to the main lobby, welcoming children as they enter. The Learning Media Center and gymnasium are now accessible after hours while the school remains secure. The L-shaped addition complements the existing using a perforated metal curtain wall with sunshades and brick that matches the existing.

Client

Town of Manchester

Location

Manchester, CT

Size

83,000 sq. ft.

Arrow pink Arrow white
Arrow pink Arrow white

Waddell Elementary School

Townofmanchester waddellelementartschool exterior 1 1400 xxx q85
Townofmanchester waddellelementartschool exterior 2 1400 xxx q85
Townofmanchester waddellelementartschool exterior 3 1400 xxx q85
Townofmanchester waddellelementartschool interior 2 1400 xxx q85
Townofmanchester waddellelementartschool interior 1 1400 xxx q85
Townofmanchester waddellelementartschool interior slide sidebyside 1400 xxx q85
Arrow pink
Arrow pink

Waddell Elementary School

As part of the district wide redistricting plan, TSKP STUDIO performed a conceptual planning study to determine the feasibility of expanding and renovating the Waddell School to accommodate 530 students in grades K-4. The project required a 66,000 sq. ft. renovation and 17,000 sq. ft. expansion to create additional classrooms, a small group study area, new cafeteria and specialized spaces for special education, art, and music.

The design created a new prominent main entrance along Broad Street and a new internal courtyard utilized for outdoor dining and classroom space. There is a slide that connects the upper floor to the main lobby, welcoming children as they enter. The Learning Media Center and gymnasium are now accessible after hours while the school remains secure. The L-shaped addition complements the existing using a perforated metal curtain wall with sunshades and brick that matches the existing.

Client

Town of Manchester

Location

Manchester, CT

Size

83,000 sq. ft.