Img 2734 1400 0x0x3264x2448 q85
6 tskp greenwhich new lebanon elementary school exterior entrance 1400 0x0x2811x1874 q85
7 tskp greenwhich new lebanon elementary school exterior 1400 0x0x2811x1874 q85
10 tskp greenwhich new lebanon elementary school exterior overhead birds eye 1400 0x0x3531x1874 q85
11 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior gym 1400 0x0x2811x1874 q85
12 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior cafeteria 1400 0x0x2733x2446 q85
13 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior cefeteria lounge lobby 1400 0x0x2811x1874 q85
14 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior library seating 1400 0x0x3055x1874 q85
15 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior classroom 1400 0x0x2811x1874 q85
16 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior classroom seating 1400 0x0x2811x1874 q85
17 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior classroom 1400 0x0x2811x1874 q85

 Located on a site with steeply sloping banks and wetlands this elementary school serves 374 students in grades PreK-5 with an International Baccalaureate (IB) program. The Town’s goal was to attract an intra-district magnet school population interested in the research and evidence based IB learning model. TSKP STUDIO’s design is based on a respect for the natural environment and a belief design has the ability to shape the learning experience and contribute to the IB learning model. In keeping with granite boulders protruding around the site, the building is clad in stone-colored cast stone and natural zinc metal panels. The two-story school is located along the steep slope with building walls contoured to follow the sinuous curves of the sloping banks. A pedestrian bridge brings students into the building at the main level where activity in the cafeteria, learning commons, and gymnasium can be observed.

The centrally located learning commons is equipped with flexible furnishings and adaptable technological infrastructure allows for multiple zones of learning happening simultaneously. There is a large group instruction area, with seating for 60 students, small group collaborative areas, independent study areas, and innovation maker space with green screen, and lego wall and small tiered “read aloud” story corner. The gymnatorium, which features a traverse-style climbing wall and ADA accessible stage, is sized to seat the entire student body, faculty, and staff.

Photo-voltaic array consisting of seventy two 200W panels mounted to the roof of the building; rapidly renewable materials: linoleum flooring, wall covering, tackable surfaces; compact building footprint; rainwater harvesting; and high performance thermal envelope/glazing with low-E coatings.

Client

Town of Greenwich

Location

Greenwich, CT

Size

127,000 SF

Sustainability Rating

LEED Gold Target

Arrow pink Arrow white
Arrow pink Arrow white

New Lebanon Elementary School

Img 2734 1400 xxx q85
6 tskp greenwhich new lebanon elementary school exterior entrance 1400 xxx q85
7 tskp greenwhich new lebanon elementary school exterior 1400 xxx q85
10 tskp greenwhich new lebanon elementary school exterior overhead birds eye 1400 xxx q85
11 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior gym 1400 xxx q85
12 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior cafeteria 1400 xxx q85
13 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior cefeteria lounge lobby 1400 xxx q85
14 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior library seating 1400 xxx q85
15 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior classroom 1400 xxx q85
16 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior classroom seating 1400 xxx q85
17 tskp greenwhich new lebanon elementary school flexible interior classroom 1400 xxx q85
Arrow pink
Arrow pink

New Lebanon Elementary School

 Located on a site with steeply sloping banks and wetlands this elementary school serves 374 students in grades PreK-5 with an International Baccalaureate (IB) program. The Town’s goal was to attract an intra-district magnet school population interested in the research and evidence based IB learning model. TSKP STUDIO’s design is based on a respect for the natural environment and a belief design has the ability to shape the learning experience and contribute to the IB learning model. In keeping with granite boulders protruding around the site, the building is clad in stone-colored cast stone and natural zinc metal panels. The two-story school is located along the steep slope with building walls contoured to follow the sinuous curves of the sloping banks. A pedestrian bridge brings students into the building at the main level where activity in the cafeteria, learning commons, and gymnasium can be observed.

The centrally located learning commons is equipped with flexible furnishings and adaptable technological infrastructure allows for multiple zones of learning happening simultaneously. There is a large group instruction area, with seating for 60 students, small group collaborative areas, independent study areas, and innovation maker space with green screen, and lego wall and small tiered “read aloud” story corner. The gymnatorium, which features a traverse-style climbing wall and ADA accessible stage, is sized to seat the entire student body, faculty, and staff.

Photo-voltaic array consisting of seventy two 200W panels mounted to the roof of the building; rapidly renewable materials: linoleum flooring, wall covering, tackable surfaces; compact building footprint; rainwater harvesting; and high performance thermal envelope/glazing with low-E coatings.

Client

Town of Greenwich

Location

Greenwich, CT

Size

127,000 SF

Sustainability Rating

LEED Gold Target