1 tskp middlebury middlebury elementary school exterior detail bus canopy entry point for students view from rock wall 1400 0x0x1200x970 q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool sketch 1 1400 0x0x2338x1395 q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool sketch 2 1400 0x0x1419x798 q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool exterior 3 1400 0x0x582x435 q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool exterior 4 1400 0x0x950x756 q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool exterior 5 1400 0x0x6862x5497 q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool exterior 6 1400 0x0x1563x1971 q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool exterior 7 1400 0x0x900x726 q85
9 tskp middlebury middlebury elementary school interior detail of balcony with skylights central hallway 1400 0x0x1000x1250 q85
10 tskp middlebury middlebury elementary school interior detail of balcony with skylights central hallway close up 1400 0x0x1000x1210 q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool interior 10 1400 0x0x800x638 q85

This 50,000 sq. ft. school for kindergarten through fourth grades was designed to replace two outdated schools with one new building. In design, every effort was made to create a small scale building that is comfortable for small children. The design makes the most of the sloping wooded site. While it is one story at the front elevations, the land slopes down, allowing full window exposure to two stories of classrooms, at the rear of the building.

The school's exterior is a composition of elements found in a child's drawing of a traditional school: a clock, a bell tower, a pitched roof and a covered entrance. The main entrance opens into the central spine of the school, which resembles a New England covered bridge. With a pitched wood ceiling and generous skylight, this central spine is the main street of the building: the library, the two-story gymnasium and office all open onto it, gaining plenty of natural light from its skylight. The Kindergarten rooms are located on the first floor at the front of the school. Each has its own smaller scale entrance, separated from the main entry to the school. For this project TSKP STUDIO won the AIA National Medal of Honor.

Client

Town of Middlebury

Location

Middlebury, CT

Size

50,000 sq. ft.

Awards

AIA National Medal of Honor

Arrow pink Arrow white
Arrow pink Arrow white

Middlebury Elementary School

1 tskp middlebury middlebury elementary school exterior detail bus canopy entry point for students view from rock wall 1400 xxx q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool sketch 1 1400 xxx q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool sketch 2 1400 xxx q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool exterior 3 1400 xxx q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool exterior 4 1400 xxx q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool exterior 5 1400 xxx q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool exterior 6 1400 xxx q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool exterior 7 1400 xxx q85
9 tskp middlebury middlebury elementary school interior detail of balcony with skylights central hallway 1400 xxx q85
10 tskp middlebury middlebury elementary school interior detail of balcony with skylights central hallway close up 1400 xxx q85
Townofmiddlebury middleburyelementaryschool interior 10 1400 xxx q85
Arrow pink
Arrow pink

Middlebury Elementary School

This 50,000 sq. ft. school for kindergarten through fourth grades was designed to replace two outdated schools with one new building. In design, every effort was made to create a small scale building that is comfortable for small children. The design makes the most of the sloping wooded site. While it is one story at the front elevations, the land slopes down, allowing full window exposure to two stories of classrooms, at the rear of the building.

The school's exterior is a composition of elements found in a child's drawing of a traditional school: a clock, a bell tower, a pitched roof and a covered entrance. The main entrance opens into the central spine of the school, which resembles a New England covered bridge. With a pitched wood ceiling and generous skylight, this central spine is the main street of the building: the library, the two-story gymnasium and office all open onto it, gaining plenty of natural light from its skylight. The Kindergarten rooms are located on the first floor at the front of the school. Each has its own smaller scale entrance, separated from the main entry to the school. For this project TSKP STUDIO won the AIA National Medal of Honor.

Client

Town of Middlebury

Location

Middlebury, CT

Size

50,000 sq. ft.

Awards

AIA National Medal of Honor