1 tskp hartford hospital lobby expansion rennovation exterior night shot main entrance 1400 0x0x1000x1250 q85
3 tskp hartford hospital lobby expansion renno exterior 1 1400 0x0x1000x1250 q85
4 tskp hartford hospital lobby expansion renno interior detail lobby entrance skylight 1400 0x0x1200x1500 q85
5 tskp hartford hospital lobby expansion renno interior detail lobby entrance trees columns 1400 0x0x1200x1500 q85
6 tskp hartford hospital lobby expansion renno interior detail lobby entrance trees columns help desk 1400 0x0x1000x800 q85

Concurrent with its comprehensive renovation/expansion program, the hospital engaged Tai Soo Kim Partners to develop a plan for its lobby, which did not meet the standards of quality and care in practice throughout the rest of the institution.

The result is an uplifting 5,000 sq. ft. skylit space, lined with Ficcus trees, strongly resembling a conservatory. Our design extends the lobby toward the tree-lined arrival drive, allowing the greenery of the arrival to continue indoors. The interior features the careful choice of natural and simply detailed materials. Hospital administrators note that:

“The new lobby design makes the hospital more welcoming and is an architectural metaphor for the human warmth, compassion and willingness to help that is at the very core of what we do.”

Client

Hartford Hospital

Location

Hartford, CT

Size

18,000 sq. ft.

Arrow pink Arrow white
Arrow pink Arrow white

Hartford Hospital Lobby

1 tskp hartford hospital lobby expansion rennovation exterior night shot main entrance 1400 xxx q85
3 tskp hartford hospital lobby expansion renno exterior 1 1400 xxx q85
4 tskp hartford hospital lobby expansion renno interior detail lobby entrance skylight 1400 xxx q85
5 tskp hartford hospital lobby expansion renno interior detail lobby entrance trees columns 1400 xxx q85
6 tskp hartford hospital lobby expansion renno interior detail lobby entrance trees columns help desk 1400 xxx q85
Arrow pink
Arrow pink

Hartford Hospital Lobby

Concurrent with its comprehensive renovation/expansion program, the hospital engaged Tai Soo Kim Partners to develop a plan for its lobby, which did not meet the standards of quality and care in practice throughout the rest of the institution.

The result is an uplifting 5,000 sq. ft. skylit space, lined with Ficcus trees, strongly resembling a conservatory. Our design extends the lobby toward the tree-lined arrival drive, allowing the greenery of the arrival to continue indoors. The interior features the careful choice of natural and simply detailed materials. Hospital administrators note that:

“The new lobby design makes the hospital more welcoming and is an architectural metaphor for the human warmth, compassion and willingness to help that is at the very core of what we do.”

Client

Hartford Hospital

Location

Hartford, CT

Size

18,000 sq. ft.