1 tskp central ct state university hilltop cafe exterior daytime 1400 0x0x1989x1200 q85
2 tskp central ct state university hilltop cafe interior booths 1400 0x0x3300x1622 q85
3 tskp central ct state university hilltop cafe interior circle tables 1400 0x0x3300x1661 q85
4 tskp central ct state university hilltop cafe exterior sunset 1400 0x0x1200x800 q85

TSKP STUDIO has designed a new 18,000 sq. ft. student dining facility for Central Connecticut State University that provides a central gathering place for the students living in surrounding dormitories. Three dining areas provide flexible and movable furnishings to accommodate spontaneous social gathering as well as single seating at a bar-height counter looking out to the campus. Seating areas surround a central market servery. Projection and AV equipment are built-in to accommodate a variety of functions.

The architect tucked the building into an embankment. A small court is carved into the part of the slope serving two purposes. It contains stormwater detention underground with a rain garden above, while also providing a tranquil garden view for students. The design employs energy efficient large glass window walls, brick cladding and standing-seam metal roofing to complement the existing CCSU campus aesthetic.

The window walls bring in natural light, provide ample views of the outdoors and reveal the interiors as a new campus center. The TSKP STUDIO team includes Crabtree McGrath Associates for kitchen and servery design. 

Client

Central Connecticut State University

Location

New Britain, CT

Size

18,000 sq. ft.

Arrow pink Arrow white
Arrow pink Arrow white

Hilltop Cafe Dining Hall

1 tskp central ct state university hilltop cafe exterior daytime 1400 xxx q85
2 tskp central ct state university hilltop cafe interior booths 1400 xxx q85
3 tskp central ct state university hilltop cafe interior circle tables 1400 xxx q85
4 tskp central ct state university hilltop cafe exterior sunset 1400 xxx q85
Arrow pink
Arrow pink

Hilltop Cafe Dining Hall

TSKP STUDIO has designed a new 18,000 sq. ft. student dining facility for Central Connecticut State University that provides a central gathering place for the students living in surrounding dormitories. Three dining areas provide flexible and movable furnishings to accommodate spontaneous social gathering as well as single seating at a bar-height counter looking out to the campus. Seating areas surround a central market servery. Projection and AV equipment are built-in to accommodate a variety of functions.

The architect tucked the building into an embankment. A small court is carved into the part of the slope serving two purposes. It contains stormwater detention underground with a rain garden above, while also providing a tranquil garden view for students. The design employs energy efficient large glass window walls, brick cladding and standing-seam metal roofing to complement the existing CCSU campus aesthetic.

The window walls bring in natural light, provide ample views of the outdoors and reveal the interiors as a new campus center. The TSKP STUDIO team includes Crabtree McGrath Associates for kitchen and servery design. 

Client

Central Connecticut State University

Location

New Britain, CT

Size

18,000 sq. ft.