1 tskp pomfret school student union and athletic center general overview of rec center aerial shot 1400 0x63x1649x1055 q85
2 tskp pomfret school student union and athletic center model 1400 0x0x1543x797 q85
3 tskp pomfret school student union and athletic center exterior detail covered walkway 1400 0x0x1499x1200 q85
4 tskp pomfret school student union and athletic center exterior detail view from ground level 1400 0x0x1200x942 q85
5 tskp pomfret school student union and athletic center exterior detail light monitors to squash courts below and pergola 1400 0x0x1200x949 q85
6 tskp pomfret school student union and athletic center exterior detail light monitors to squash courts below and pergola night shot 1400 0x0x1200x942 q85
7 tskp pomfret school student union and athletic center interior detail team trophy room and screening room 1400 0x0x1200x949 q85
8 tskp pomfret school student union and athletic center interior detail exercise room 1400 0x0x1523x1200 q85
9 tskp pomfret school student union and athletic center interior detail squash area with light monitors above center 1400 0x51x1528x1149 q85

This co-ed independent school needed new and upgraded space for male and female athletics and passive student recreation. TSKP STUDIO developed a building program that called for adaptive reuse of their distinctive gymnasium built in 1912 along with 28,500 sq. ft. of new construction. The restored gym now houses a team trophy/screening room, athletic trainer suite, male and female team rooms with showers, a campus store and student club rooms on the lower level. On the upper level a large open lounge with snack bar, game tables, worktables with data ports, and upholstered furnishings provides for both study and social time.

TSKP STUDIO's design took advantage of the 30’ slope alongside the gym to submerge most of the new space below a “green” planted roof. The planted roof features light monitors to the squash courts below, along with pergola and perennial grass garden above the fitness training and wrestling rooms. The new construction extends the campus green and formalizes an outdoor gathering space framed by the restored south-facing wall of the 1912 gym and the pergola.

Client

Pomfret School

Location

Pomfret, CT

Size

28,500 sq. ft.

Arrow pink Arrow white
Arrow pink Arrow white

Student Union and Athletic Center

1 tskp pomfret school student union and athletic center general overview of rec center aerial shot 1400 xxx q85
2 tskp pomfret school student union and athletic center model 1400 xxx q85
3 tskp pomfret school student union and athletic center exterior detail covered walkway 1400 xxx q85
4 tskp pomfret school student union and athletic center exterior detail view from ground level 1400 xxx q85
5 tskp pomfret school student union and athletic center exterior detail light monitors to squash courts below and pergola 1400 xxx q85
6 tskp pomfret school student union and athletic center exterior detail light monitors to squash courts below and pergola night shot 1400 xxx q85
7 tskp pomfret school student union and athletic center interior detail team trophy room and screening room 1400 xxx q85
8 tskp pomfret school student union and athletic center interior detail exercise room 1400 xxx q85
9 tskp pomfret school student union and athletic center interior detail squash area with light monitors above center 1400 xxx q85
Arrow pink
Arrow pink

Student Union and Athletic Center

This co-ed independent school needed new and upgraded space for male and female athletics and passive student recreation. TSKP STUDIO developed a building program that called for adaptive reuse of their distinctive gymnasium built in 1912 along with 28,500 sq. ft. of new construction. The restored gym now houses a team trophy/screening room, athletic trainer suite, male and female team rooms with showers, a campus store and student club rooms on the lower level. On the upper level a large open lounge with snack bar, game tables, worktables with data ports, and upholstered furnishings provides for both study and social time.

TSKP STUDIO's design took advantage of the 30’ slope alongside the gym to submerge most of the new space below a “green” planted roof. The planted roof features light monitors to the squash courts below, along with pergola and perennial grass garden above the fitness training and wrestling rooms. The new construction extends the campus green and formalizes an outdoor gathering space framed by the restored south-facing wall of the 1912 gym and the pergola.

Client

Pomfret School

Location

Pomfret, CT

Size

28,500 sq. ft.