Ann Whitney Olin Center
Client: Miss Porters School
Completion Date: 1997
The challenges of this project entailed a steeply sloping site, and the context of a tightly knit, historic campus. A 17,000 sq. ft. new building adjoins an 11,000 sq. ft. existing building, and provides the school with modern facilities for math, sciences and studio arts. The design achieves harmony with the historic village-like campus through scale, form and materials. The brick exterior, wood trim, gently sloping copper roofing and central chimney/light monitor all complement the traditional architecture of the campus. The new building provides new science labs, a greenhouse, and computer labs. Renovations to the existing building resulted in studios for ceramics, painting, computer graphics, photography; and exhibit gallery. The new construction is held away, yet connected by a glass corridor, creating two exterior courtyards. The design placed the main entrance facing east, giving the ‘commencement lawn’ a more formal enclosure and ceremonial path. For this project TSKP STUDIO won the AIA Connecticut Design Citation.